Maskne: Wat is het en wat kun je er tegen doen?

Maskne: Wat is het en wat kun je er tegen doen?

Misschien heb je het de afgelopen tijd gemerkt dat je huid op de onderste helft van je gezicht wat onrustiger is dan normaal. Grote kans dat dit komt doordat je een mondkapje draagt! De mondkapjes zijn sinds een tijdje verplicht geworden in openbare ruimtes, dit om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Natuurlijk is dit super belangrijk, gezondheid staat voorop! Maar of je huid het nou zo fijn vind, dat is een ander verhaal… Hieronder een aantal tips om je maskne te helpen verminderen.

Wat is maskne?

In de afgelopen maanden zijn we massaal mondkapjes gaan dragen tegen de verspreiding van COVID-19. De neus- en mondmaskers die je tegenwoordig draagt naar de supermarkt, in het OV en soms de hele dag op het werk, hebben zoals gezegd een doel als verspreiding van het virus tegen te gaan. De mondmaskers helpen voorkomen dat speeksel en andere druppels, afkomstig van hoesten, niezen en praten in de lucht komen. Deze bacteriën worden tegelijkertijd vastgehouden in je mondkapje. Deze bacteriën komen in aanraking met je huid, door de wrijving van het mondkapje en de verhoogde temperaturen is dit de ideale omstandigheden voor de uitbraak van maskne.

Het komt zowel voor bij mannen als vrouwen en kan heftiger worden wanneer je jouw mondkapje niet tijdig wast of vervangt. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je maskne kan verhelpen!

Neem contact op

Vervang of was jouw mondkapje regelmatig.

Wanneer je gebruik maakt van een wegwerp mondkapje raden we aan om na ieder gebruik een nieuw mondkapje te pakken. Wanneer je je mondkapje afzet zit je er vaak met je handen aan, extra bacteriën. Je legt deze weg en zo kunnen de bacteriën zich weer vermenigvuldigen. Wanneer je hem dan weer opzet komen deze nieuwe extra bacteriën in aanraking met je huid. Een schoon mondkapje helpt dit te voorkomen.

Draag je een wasbaar mondkapje. Zorg dan dat dit na iedere draagbeurt op 60 graden wast. En draag je hem de hele dag op je werk, vervang hem dan regelmatig!

Draag geen make-up waar jouw mondkapje zit.

Draag je make-up op je gezicht? Ja, natuurlijk dan ook op het onderste gedeelte van je gezicht. Stop hier dan per direct mee! Je huid verstikt door het gebruik van een foundation, concealer of andere make-up onder je mondkapje.

Wil je wel make-up dragen? Draag dan niet de hele dag een mondkapje of zorg dat je een foundation of gekleurde dagcrème gebruikt die de huid niet verstikt. De Color Correction Multi-Active cream van Clephar verkrijgbaar in twee tinten is hier ideaal voor.

Reinig je gezicht een keertje extra.

Voordat je een mondkapje opzet is het goed om je huid een keer extra te reinigen. En als je je mondkapje dan weer afzet is het goed om je huid weer te reinigen. Gebruik hiervoor een wasgel i.c.m. een lotion. Clephar heeft verschillende wasgels, De Oil Contol Wash is een reiniging speciaal geschikt voor de acne huid. Deze diep reinigende wasgel zuivert en vermindert verstopte poriën. Of de Purifying Gel Wash (oil free) werkt antiseptisch en verzacht.

Geef je huid een boost met een peeling.

Door een peeling thuis te gebruiken verminder je de acne, onrustige huid rond om je kin, mond en wangen. De talg wordt opgelost, dode huidcellen verminderen en het resultaat: een gladde huidstructuur en een geëgaliseerde huid. De C-Enzym Peel is een peeling/masker op basis van papaja extracten dat op effectieve wijze ontdoet van dode huidcellen en dieper reinigt dan een standaard reiniging. De Vitamine C gaat verhoorning van de huid tegen en gember verzacht en hydrateert de huid.

Behandel je huid met de beste verzorgingsproducten.

Dit is misschien wel een van de belangrijkste punten. Om jouw huid goed te verzorgen en acne te behandelen moet je de juiste producten gebruiken. Ongeacht of dit nu komt door het dragen van een mondkapje De producten die ik in de salon verkoop zullen je huid echt verbeteren, dit komt mede door de hoge percentages werkzame ingrediënten.

Heb jij last van maskne, masker acne of door een dragen van een mondkapje een vettere huid. Laat het me weten en we zullen samen passend bij jouw huidtype de perfecte producten vinden!

Help ik heb maskne!

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief voor aanbiedingen, acties en het laatste nieuws op het gebied van verzorging.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.
Maak afspraak